Juoksemassa Naisten Kympillä

alku

Pilvet roikkuivat Helsingin yllä, kun lämppärinä Maija Vilkkumaa pisti parastaan Naisten Kympillä. Laitoimme jalat heilumaan hyvän ystävättäreni kanssa ja pääsimme rentoon fiilikseen. Bajamaja jonoon poikkesimme ennen lenkille lähtöä. Sitten vauhdilla juoksimme starttiin mukaan nokka kohti baanaa.

maijavilkkumaa

Hietaniemen ranta jäi taakse ja sininen letka meni eteenpäin. Meilahden maisemat on kauniit. Purjeveneitä näimme rannassa. Lenkki tuntui ihan kevyeltä letkan mukana. Hiekalla jäi pölypilvi, kun siitä meni satoja juoksijoita läpi. Ilma oli sopiva eli aurinko alkoi näyttäytyä vasta puolimatkassa.

sininen

Keskuspuisto odotti meitä vihreänä. Mustikat näyttivätkukkivan ja koivut hohtivat vihreänä. Hevoskentänreunaa painoimme menemään kohti Stadionin siltaa. Viimeisille kilometreille pistettiin vähän vauhtia tossuihin ja annettiin juoksun liitää. Kymppi meni helposti juosten läpi ja jäi voimaa loppuunkin. Reitillä näkyi äitejä pikkutyttöineen juoksemassa myös. Yhdellä tytöllä oli samanlaiset keltaiset lenkkarit kuin minulla.

polkupicnik

Maali odotti Finlandiatalon nurkalla. Ihanaa, että tuli kierrettyä kymppi keskellä Helsinkiä naisten ympäröimänä. Pidän siitä, että naiset saavat itse valita oman lähtöryhmän. Kympin voi mennä oman kunnon ja seuran mukaan juosten, hölkäten tai kävellen. Söimme Picnikin musiikkitalon kivetyksillä ja sen jälkeen loppujoogat sekä poikabändin Elias Kaskisen konserttiin hyppimään loppuverryttelynä aurinkoiselle nurmikolle. Liikunnallinen sunnuntai on takanapäin.

konsertti

Toivotan lukijoilleni Aurinkoista ja Liikunnallista Kesänaikaa! Vihreä sydän