I love Berlin

Tempelhof lentokentältä haettiin Berlin Half Marathonin numerot. Kylläpä oli jännä paikka! Sisältä löytyi monta isoa hallia ja massiivisen rakennuksen takaata entisajan lentokenttä. Koskaan ennen en ollut nähnyt niin isoja urheilumessuja kuin täällä oli. Viimeistään tässä vaiheessa tuli perhosia vatsaan, kun ymmärsi, miten isoon juoksutapahtumaan otti osaa.

berliini 119

Vuonna 2013 ja 2012 aloitin kevään juuri TV-tornin viereltä osallistumalla Berlin Half Marathonille. Viimeiseen lähtöruutuun pääsi, kun puolikkaan ennätys oli 2h tai enemmän. Berliinissä oli tasainen reitti kulkien monien nähtävyyksien läpi. Reitin varrella kannustettiin jokaista! Minäkin sain paljon kannustusta, Sitähän tarvitaan varsinkin loppukilometreillä. Se pisti juoksemaan liitäen matkan läpi!

berliini 010

Keisari Wilhelmin rauniokirkko oli Kurfürsterdammin keskellä. Vieressä oli myös hiljentymistä varten oma kappeli. Olen käynyt siellä sisällä perheeni kanssa kuuntelemassa messua. Ostoskadulla teki helposti löytöjä: minusta oli erityisen ihanaa käydä saksalaisessa ruokakaupassa. Semmoisen löysi esim. Karstadtin alakerrasta. Meidän mummokin innostui olemaan ostoksilla ja löysi edullisesti 5 uutta kesäpaitaa!

berliini 062

Zoologischer Garten Berliinissä on eläintarha aivan keskustassa, jossa olen ensimmäisen kerran nähnyt kirahveja. Ne ovat todella isoja eläimiä! Panda oli myös hauska tuttavuus. Eläintarhassa oli kaunis puutarha ja kesällä kukat kukoistavat siellä. Kävimme täällä meidän mummon ja tyttöjeni kanssa. Olen tosi onnellinen, että saimme olla reissussa yhdessä.

berliini 040

Hienoa, että Berliinissä oli vielä jääkarhuja nähtävillä! Olin aikaisemmin katsonut ohjelman Berlinin Knut-jääkarhusta ja hänen hoitajastaan. Ohjelma oli hyvin surullinen. Poikani kanssa tulen uudelleen käymään Berliinissä ja vien hänet silloin eläintarhaan. Lupaus pitää pitää, mutta tulevana kesänä en ehdi piipahtaa Berliiniin.