Kevättä ilmassa

alppiruusu
Nyt on kevät meillä käsinkosketeltavissa
. Odotan vihreää aikaa eli puiden silmujen avautumista. Aamuisin kuulen jo lintujen laulua ja huomaan valoisuuden. Pyöräilykausi on alkanut monella. Laskin eilen Pasilan liikennevaloihin tulevan viisitoista työmatkapyöräilijää. Kävelykin raikkaassa ulkoilmassa piristää kummasti. Kesäpäivänä voisin kävellä, vaikka linnanmäen humuun tai uimastadikalle.

portaat

Juoksuportaat löytyvät Sherwoodista eli Keinukalliolta. Viime sunnuntaina olin treeneissä kuvan portaissa ja jaloissa kyllä nyt painaa. Tulee aivojumppaa, kun yrittää  päästä ylös portaita ja hengitys lähtee pelaamaan. Keinukallion pururata ja hiekkapolut rauhoittavat kummasti. Joko on muurahaisten valtatie näkyvissä lempipururadallani?

terassi

Kevään kunniaksi olen siistinyt oman pihani leikellen angervot, hanhikit, ystäväni omenapuut ja mummon pihlajan. Touhuaminen puutarhassa on virkistävää ja siinä näkee heti kädenjäljen. Istutin ruukkuihin orvokkeja, kun narssissit ja krootukset ovat vasta heräämässä talven jäljiltä kukkapenkissäni.

yrtti

Töiden kahvitilan ikkunalaudoilla kasvattelen salaattia, herneitä ja vihanneskrassia. Käsityöbuumini alkoi ennen pääsiäistä ja nyt minulla on puutarhainnostus päällä, vaikka pihani on jo melkein 20 vuotta vanha. Välillä olen itsekin ihmetellyt keväistä energiaani, mutta toivon sen jatkuvan pitkään.

Muista sinäkin katsella ja kuunnella kevättä!

One thought on “Kevättä ilmassa

Comments are closed.