Saimaan aalloissa

 tunneli   

Mökki, laituri, soutuvene ja uiminen kuuluvat kesälomaani. Tänäkin kesänä suunnistin tutulle Niinisaarelle mökkitien varteen. Oloni tekee turvalliseksi, kun jo vähän tietää paikkaa etukäteen. Laavun rinteeseen pääsin mustikkaan, lenkkipolkulle rullaamaan kilometrejä.

sukkia

Viileämmässä säässä innostuin kutoamaan useammat villasukat, yhdet pojalleni, tytölleni ja mummollekin. Katselin Amsterdamin kisoja ja puikkoni kutoivat samaanaikaan kilpaa. Mökissämme oli käsin kudotut matot, virkatut pöytäliinat jne. Hyvä, että kesäisinkin ruokakaupasta voi ostaa lankaa. Minulla on ollut koko kevään ja kesänajan päällä tämä käsintekemisen vimma.

lintukivella

Luonnossa veden äärellä huomaa eläinten käyttäytymisiä aivan uudella tavalla. Sorsaperhe kävi rannan mättäissä syömässä mustikoita, rantakäärme tuli laiturille lämmittelemään, telkkäpariskunta vaelsi pitkin rantoja. Yhtenä aamuna joutsenet aloittivat aamua uiskentelemalla rantakaislikossa.

telkka

Suomen kesä on ihanan vihreä, vedet puhtaat, ilmat jännittävän vaihtelevat. Kesälomalla puuhaillaan, touhutaan ja kerätään voimia syksyyn. Ulkoilma tekee ihmeitä meille kaikille. Vanhanajan tiilimurskakenttä herättää monet muistot. Hienoa, että näitä on säilynyt edelleen…

kentta

Toivotan sinulle Aurinkoista ja Iloista Kesänaikaa!

 

One thought on “Saimaan aalloissa

  1. Ihanat kuvat! Tätä lukiessa tulee aina hyvälle mielelle. Leppoisaa loppukesää sulle!

Comments are closed.