Kuusaarella Jandiassa

fuerte

Morre de Jablen kalastajakylän kylkeen on kasvanut Jandian lomakylä kilometrien pituisen hiekkarannan kanssa. Sinne hurauttaa tunnissa lentokentältä, kun EU-tuella on saatu uudet hienot pikitiet. Cofetelle pääsee, kun kiipeää autolla vuorille ja lähtee ajelemaan kiemurtelevaa tietä pitkin eteläkärjen ympäri.

kaktus

La Lajita on kaktuspuisto ja tästä vierestä pääsee kamelisafarille. Semmoinen kyyti on vähän kuoppaista, kun madellaan kohti kukkulaa ja sitten tullaan samaa reittiä takaisin.

hylky

Fuerten länsirannalle on uponnut American Star -niminen risteilijä. Vuonna 2008 kävimme ensimmäisen kerran tällä saarella ja silloin kävimme katsomassa paikkaa. Hylystä näkyi tuolloin pieni kulma. Tänä päivänä hylky on jo täysin uponneena meren aaltoihin.

aasit

Jandiassa viihtyivät myös villiaasit, jotka tepastelivat reippaina katujen varsilla. Rannalle asti ne eivät jaksaneet laukata. Viimeisellä Jandian reissullamme saimme huoneiston nro 13, koska se ei ollut kelvannut englantilaisille eikä saksalaisille. Niinhän siinä kävi, että kuuma vesi loppui kesken ja varaaja ei saatu korjattua omin voimin. Suomalaisina olemme tottuneet, että kylmä vesi kaunistaa!