Vienna kutsuu kävelylle

Vienna on unelmien kaupunkikohde, jos pitää museoissa käymisestä ja upeista kahviloista. Hyvä ystäväni valitsi minut matkakumppanikseen ja niin lähdettiin käymään Wienissä. Minusta Vienna olisi paljon kauniimpi nimi suomeksikin kuin Wien. Pidän kovasti viulumusiikista ja kauniista rakennuksista!

Kultainen Mozart

Stadtparkissa on kultainen Johann Straussin muistomerkki. Keväällä puutarhat ovat täynnä kauniita kukka-asetelmia: tulppaaneja, narssisseja, orvokkeja, krookuksia jne. Myös viheristutukset on muotoiltu kauniiksi ja puut kukoistavat. Tonava virtaa läpi kaupungin.

Puistossa

Innere Stadt eli Wienin vanha keskus on täynnä upeita kahviloita. Hotellissamme aamupala olisi maksanut 24e päivältä. Se oli meille liian kallista, joten lähdimmekin heti aamusta reippailemaan eri kahviloihin.

Schloss Schönbrunn

Schönbrunn-linna oli aivan upea! Tämä Sissin linna oli hulppea sisältä. Eri tyylillä sisustettuja huoneita ja jokaisen tarinan pystyi kuuntelemaan kuulokkeilla. Linnan ulkopuolella oli hienot viheralueet ja hiekkapolut täsmällisessä järjestyksessä. Monet hölkkäilivät pitkin puistoa keskellä päivää, minunkin olisi tehnyt mieli kirmaista…

Stephansdom

Stephansdom – kirkko on hyvä maamerkki, kun suunnistaa keskustassa. Iltapäivisin kirkon edustan terassit täyttyivät ihmisistä. Viennassa on mukava kävellä pitkin katuja ja ihmetellä! Kerran etsimme yhtä ravintolaa ja meitä tuli heti auttamaan paikallinen herrasmies, joka erittäin ystävällisesti opasti meidät oikeaan paikkaan.