Rodoksen kaupunki

tsampika

Tsampika beach ”Rodoksen hienoin hiekkaranta” löytyi noin tunnin matkan päästä kaupungista poispäin. Kolymbian kylän jälkeen ensin tuli kyltti Tsampikan ortodoksikirkolle korkealla vuorelle ja heti sen jälkeen käännyttiin Tsampika beachille. Tämä kuva on kirkolta, jonne me kiivettiin katsomaan maisemia.

monte smith

Monte Smith -kukkula oli Rodoksen kaupungissa. Sieltä löytyi vielä muutama entisajan pylväs ja sitten vanha antiikin ajan urheilukenttä. Täällä oli iso puistoalue, johon pääsi aivan ilman pääsymaksua.

hiekkat

Rodoksen vanhan kaupungin muurien sisäpuolella kulki kiva hiekkatie, jota pitkin teki mieli mennä lenkille. Mutta Kreikassa lenkkeily ei ole niin suosittua kuin Espanjassa. Toki aamuisin ja iltaisin kuntoilijoita näkee täälläkin. Lenkkeilin aamuisin rannan kävelyteitä pitkin tyttöni kanssa.

kupoli

Tämä holvikaari löytyi aivan Rodoksen kaupungin sataman edustalta. Satama-alue oli kaunis tuulimyllyineen ja sieltä pääsi suoraan vanhan kaupungin kaduille. Kreikkalaiset tunnistivat meidät suomalaiset helposti, kun olimme vitivalkoisia.

taateli

Taatelipalmu  se tässä seisoi Ellin rannan vieressä  ja täynnä kypsiä taateleita. Näitä olis voinut ottaa mukaan Suomeenkin! Perheemme suosikki ravintola löytyy ihan tästä kulmilta: ”Louis Restaurant”. Sieltä saa todella hyvää kreikkalaista ruokaa ja palvelu on ystävällistä.