Hiihtolomalla Vierumäellä

IMG_4260

Suomen Urheiluopisto perustettiin 1927 Lauri ”Tahko” Pihkalan ideana Vierumäelle. Salpausselän mutkat eli ala- ja ylämäet ulottuvat tänne saakka. Mäntymetsäinen luonto kutsuu siellä liikkumaan metsiin. Opiston alue on iso, joten sinne mahtuu hyvin viettämään lomaa. Vierumäki on minusta uudistunut hienosti ja kaikille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja.

vierumaki

Talvi tuli takaisin meille etelään hiihtolomaviikolle. Onpa ihanaa päästä mökiltä suoraan koneladuille hiihtämään. Valkoinen puhdas lumi on niin kaunista. Puut ovat myös talviasussa. Hiihtäjiä oli ulkomailta saakka, kun Lahden Salpausselällä pidettiin ne MM-esikisat. Vierumäki toimi urheilijoiden majoituspaikkana.

IMG_4247

Vierumäki on tuttua tutumpi perheelleni! Kun tytöt olivat pieniä, meillä oli tapana vuokrata mökki kuntokylästä tai -rinteestä talvisin ja kesäisin. Kolusimme opiston lähimetsissä ja talvisin laskimme pulkalla ja hiihtelimme laduill. Perheemme viime visiitistä on ehtinyt vierähtää useampi vuosi. Vierumäen talvinen luonto pääsi yllättämään minut!

IMG_4253

Kävin poikani kanssa lumikenkäileen ”Lettujärven” harjuilla. Oli niin hauskaa kivuta ylämäkii paksussa lumessa ja puuskuttaa. Pojasta oli kiva kaatua lumeen! Ilkankurussa laskettiin pulkalla vauhdikkaasti. Minun piti vähän jarrata jalalla, kun tuli niin kova vauhti. Sain hiihtää ihan yksinkin ja katsella kaunista talvimaisemaa. Kerätä itselleni voimia kohta alkavaan kevääseen.

Luulenpa, että ensi kesänä haluan palata takaisin katsomaan aurinkoista Suurijärven maisemaa.