Mökin rauhass

067

Keskellä talvee alamme miettimään, mistä vuokraisimme kesämökin? Tykkäämme Itä-Suomen maisemist. Monesti kesälomilla olemme lomailleet Savonlinnassa, Punkaharjulla ja Puumalassa. Jos löydämme kivan vuokramökin, niin helposti yritämme saada se seuraavanakin kesänä uudelleen.

vuosi2012 107

Vuokramökiltä etsimme luonnon rauhaa, hyviä lenkkimaastoja ja uimapaikkaa. Järvi pitää olla puhdas. Laiturin toivoisi olevan hyvässä kunnossa, että siitä olis helppo käydä sitten uimassa. Monesti vuokramökit kuluu paljon nopeemmin kuin omat. Kuvan laituri on yhdeltä meidän lempimökiltämme Punkaharjun lähettyviltä.

vuosi2012 119

Suomen kesäsää on aina arvoitus! Lomaviikko voi olla myös sateinen, mutta Suomessa luonto on kesällä vihreää ja sadesäällä ilma on puhtaan raikasta. Raahaan aina kirjapinon mukaan mökille sadepäivien varalle ja silloinhan on hyvä lähteä paikallisia nähtävyyksiä katsomaan.

vuosi2012 122

Olavinlinna on vakiokohteemme kesällä. Lasten yleisurheilukisat ovat heinäkuussa Kyrönniemen kentällä ja olemme olleet siellä pari kertaa mukana. Kun kiipeää Kyrönniemen pienelle kalliolle, niin sieltä on näköyhteys Savonlinnaan ja välistä laulu kantaa sinne saakka linnasta.

IMG_3718

Hiekkatie pölis kunnolla, kun kauppa-auto tuli maaseudulle. Meille se oli yksi retkikohde, kun ei ennen oltu käyty kauppa-autoll ostoksilla. Pysäkille koontui joukko puheliaita kyläläisii ja meiltäkin haasteltiin, että missä mökissä lomaillaan ja ollaanko viihdytty hyvin? Samalla kuulimme kylän tapahtumat ja he kutsuivat meidät kyläiltaan.

Ens kesälomalla ajellaan Niinisaareen Hätinvirran lossin kautta mökkeilemään!