Ateenassa Akropoliksella

 IMG_1217  

Kerran olen käynyt Ateenan suurkaupungissa. Me matkailemme yleensä aina pienissä paikoissa. Emme uskaltaneet ajaa Ateenassa autolla, vaan hurautimme hotellillemme Plakan alueelle taksilla. Sitten parin päivän päästä menimme bussilla takaisin Ateenan lentokentälle ja vuokrasimme auton ja jatkoimme matkaa Tolon pikkukaupunkiin Peloponnesokselle.

uusi akropolis

Matkalla Akropolikselle voi pistäytyä uudessa museossa. Muistaakseni sinne pääsi vain 1e pääsymaksulla sisään. Museossa oli 3 kerrosta ja viimeisessä kerrokseen oli tehty oikeaan kokoon Parthenon pylväät. Museon kahvilasta voi katsella näkymää Akropoliksen kukkulalle…

acropolis

Parthenon temppeli on säilynyt vuosisatoja. Sen rakennustyöt aloitettiin jo 447 ennen ajanlaskun alkua! Nykyään temppeliä restauroidaan, jotta se säilyy jälkipolville. Vaikka Ateena on miljoonakaupunki ja ilmakin on välillä todella saastunutta, niin temppeli seisoo kukkulalla ylväänä.

IMG_1235

Kaukana siintää Likavittos kukkula, joka on Ateenan korkein (227m). Kun meidän piti lähteä Ateenasta paluulennolla Suomeen, niin lentokoneemme hajosi Ateenan lentokentälle kovassa vesisateessa. Konetta yritettiin korjata onnistumatta ja lentomme Suomeen viivästyi vuorokaudella. Saimme viettää yhden päivän ylimääräistä Ateenan Sofitel-lentokenttähotellissa.