Algarvessa juoksumatkalla

vuoret

Nuoruudessani kävin useita kertoja keväisin Portugalin auringon alla juoksumatkoilla. Me majoituimme Vilamouran satamakaupunkiin ja siitä lähdimme lenkkeilemään Alfamarin suuntaan. Muistan elävästi ihanan pinjamäntyjen välissä kulkevan hiekkatien. Tietä pitkin pääsi Portugalin maastojuoksuradalle ”Pista das Acoteias”. Matkaa sinne oli kyllä yli 8km. Hyvällä tuurilla radalla saattoi nähdä huippumaastojuoksijoita Portugalista, Englannista jne.

palkinnot

Faron katujuoksussa palkittiin jokaisesta sarjasta 10 ensimmäistä!  Minäkin olin tyttöjen sarjassa juoksemassa. Juoksun lähtiessä en tiennyt yhtään, kuinka pitkä matka piti asfaltilla mennä. Minua jännitti tosi paljon ja piti vain seurata joukon mukana. Pääsin onnellisesti maaliin saakka. Tulin omassa sarjassani 5.sijalle. Minulla on vieläkin tämä Faron pokaali kotona takan päällä muistona.

markkinat

Quarteira oli paikallisten asuttama kaupunki Vilamouran kyljessä. Poikkesimme vihannestorilla ostamassa hedelmiä sekä markkinoilla, jossa näki paikallista elämää hyvin. Mieleeni on jäänyt, että täältä löytyi myös slummialue siihen aikaan.

rocha

Praia de Rochan puolella oli erikoisen rosoiset kalliot aivankuin olisi hevospatsas keskellä! Portimaon kaupungista ostelimme tuliaisia kotiin. Toin äidilleni hienon pöytäliinan muistoksi. Päivisin söimme aina vihanneskeittoa ja tuoretta leipää. Samoin kävimme useissa kahviloissa. Hintataso 90-luvulla Algarven rannikolla oli edullinen.

 

 

2 thoughts on “Algarvessa juoksumatkalla

  1. Keväällä olisikin kiva juosta tuolla. Kesällä on jo liian kuuma. Mistä saataisiin lottovoitot niin lähdettäisiin joka kevät ja syksy etelän lämpöön lenkkeilemään ja johonkin kisaan voisi myös osallistua. Onpa ollut hieno tapa tuolla, että peräti 10 ekaa palkitaan!

    • Kiitti Tarja! Portugalissa on tosi kivat juoksumaastot: pinjamäntymetsikössä kulkee hiekkapolkuja. Kyllä tekis hyvää leireillä siellä yhdessä 🙂

Comments are closed.