Syksyiset merituulet La Matassa

WP_001164

Syyslomalla palasimme perheeni kanssa takaisin Torreviejaan. Nyt asuimme aivan La Matan rannan vieressä. Aamu alkoi lenkkeilemällä hiekkarannalla juuri, kun aurinko alkoi nousta uuteen päivään. Suolavesi ja merituuli huuhtoi viimeisetkin unenrippeet pois samalla, kun aurinko alkoi lämmittää. Aina lenkin lopuksi oli pitkä ylämäki kiivettävänä asunnollemme.

WP_001188

Alicantesta haimme tyttömme lomailemaan kanssamme paikalliselta juna-asemalta Renfe EstaciónSieltä lähti pikajunia esim. Madridiin ja Barcelonaan. Samalla kävimme tutustumassa Alicanten kaupunkiin. Aaltoileva kävelykatu oli aivan sataman vieressä. Rantapuistosta löytyi useita vanhoja kumiviikunapuita eli fiikuksia. Niiden rungot olivat tosi villit kuin juuret olisivat kasvaneet ympärille.

WP_001179

Castillo de Santa Bárbara entisajan vanha linnoitus oli isolla kukkulalla. Yritimme löytää tien sinne ja ensin ajoimme ohi, kunnes käännyimme ja linnoitukset opastukset tulivat näkyviin. Jotkut turistit olivat todella reippaita ja ajoivat korkealle kukkulalle pyörillä. Alaspäin sieltä olikin sitten haastavaa ajella serpentiinitietä pitkin.

WP_001207

La Matassa myytiin asuntoja (se vende) lähes joka tiellä. Uusia asuntoja ei juurikaan rakennettu. Autoja oli päivisin paljon liikenteessä ja rannalla ihmisiä kävelemässä. Lokakuussa sää oli hyvin kesäinen: aamuisin +16 ja päivisin +25. Syksyn tulon huomasi täällä siitä, että yökaste putsasi kadut itsestään.

WP_001216

Viimeisenä päivänä Välimeri oli aivan hurjana ja aallot kohisivat voimalla. Mikä olikaan hauskempaa kuin mennä hyppimään mereen! Hienointa viikossa oli, että saimme ulkoilla kaiket päivät ja kerätä voimia Suomen pimenevään syksyyn.

WP_001245

 

2 thoughts on “Syksyiset merituulet La Matassa

  1. Hei! Todella upeita maisemia, Tekee mieli paikkaan, kun katselee noita hiekkarantakuvia syksyisen Suomen säässä. Ihanat on näkymät myös linnoitukselta. Ja tosiaan, mitä puita, Wau, nuo kumipuut onpa upeita ja en ole nähnyt aiemmin kuin jossain telkkarissa. Terkuin Tarja 🙂

    • Kiitos Tarja! Valencian alue on kaunista seutua! Alicantesta pääsee Valencian kaupunkiin junalla 1,5h. Olen nähnyt ihania kuvia sieltä vanhasta kaupunkista, taidepuistosta ja pitkästä hiekkarannasta. Jospa poikkeamme siellä yhdessä joskus 🙂

Comments are closed.