Kanarian dyyneill

WP_000198

Dyyneillä muuten ihan hengästyi, kun yritti kiivetä huipulle. Juoksumaastot oli mainiot: aamulla aikaisin rannalle. Maspalomasista kesti rantaa pitkin kävellen noin tunnin verran Inglesiin. Aamuisin hiekka oli kovaa, kun vuorovesi oli vedättänyt aallot kauemmas rannasta!

Maspalomasin vihreällä juoksupolulla oli mukava myös lenkkeillä. Polku kiemurteli useita kilometrejä Maspalomasin alueella eri puistojen seassa. Täällä näki paljon koirien ulkoiluttajia, lenkkeilijöitä, kävelijöitä jne. Puistoissa kaktukset, palmut ja kukkaistutukset kukoistivat. Kanarialla ilmat oli hyvät, joten saimme ulkoilla koko päivän.

kentta

Kävimme juoksemassa Estadio Muncipal Maspalomasin urheilukentällä. Sinne piti ostaa avainkortti stadionin toimistosta. Kertahinta oli 3,5e. Stadionilta löytyi myös iso kuntosali juoksumattoineen, steppereineen ja siellä oli ihanan viileätä, koska ne oli sisätilassa. Yleisurheilukentän rata oli kyllä kuumuudesta sulanut jo aika hyvin!

WP_000224

Melonerasin majakka siintää kuvass. Hienosti oli tehneet koristealtaat ja puiset kävelysillat. Tämä alue oli uusinta ja ehkä vähän hienompaa kuin Inglesissä. Kanarialta löytyi ihania kahviloita, joissa hinnat oli puolet halvempii kuin Suomessa. Muutoinkin pistäydyn aina matkoillani isossa ruokakaupassa (esim. San Fernandon alueella) ja apteekissa.

WP_000251

Puerto Moganin kylä löytyi vuorten takaa. Sinne ajeltiin kiemuraista tietä meren rannan vieressä. Kilpapyöräilijät kulkivat samaa reittii, huristivat alaspäin lujaa. Sitten ylämäet matelivat! Ohituspaikkoja joutui odottelemaan, myös rekat ja bussit kulki samaa reittiä.

Kanarian dyynit ja polut innostaa aamulenkkeilyyn. Keuhkoille tekee hyvää haistella meri-ilmaa!