Aitoa espanjaa Alteassa

Altean olin löytänyt Juoksijalehden esittelystä. Täällä piti olla todella hyvät juoksumaastot. Kuntoilijalle löytyi rantabulevardi ja sitä pitkin pystyi hölkkäämään viereiseen Albirin kylään n. 3 km matkaa. Lokakuussa ilmat olivat yllättävän kesäiset eli päivisin lämpötila kohosi yli 20 asteen. Alteassa jalkapallokentän luota lähti kyllä ihania hiekkapolkuja joen vartta pitkin, mutta ei siellä juuri juoksijoita näkynyt.

Altea aukio

Altean rantabulevardilla oli kauniisti hoidettu puutarha sypresseineen. Vuokrasimme Interhomen huoneiston ja sen avain piti noutaa pilvenpiirtäjä kaupungista Benidormista. Löysimme huoneistomme helposti, mutta sitten vaan kokeilemaan avaimella, että mikähän asunto on meidän. Kerrostalossa ei ollut mitään numeroita, vain espanjalaisten perheiden ovikilvet. Viimein löysimme oikean oven ja saimme matkalaukut raahattua asuntoomme.

altea kirkko

Vanhan kaupungin huipulta löytyi todella hieno vanha kupolikirkko. Vanha kaupunki kohosi keskellä Alteaa kapeine katuineen ja venetsialaistyylisineen huviloineen. Kirkon lähellä oli Sabor -jäätelökahvila, jossa sai upeita jätskiannoksia. Alteassa oli paljon espanjalaisia matkailijoita. Heillä oli kesäasunnot rannan lähellä tai sitten vanhassa kaupungissa.

kiviranta

Ranta oli kiviranta ja siihen piti kyllä tottua. Sitkeä suomalainen toki meni uimaan minne vain, kun kuuma yllätti. Tuulisena päivänä minua myös pisti meduusa ollessani uimassa poikani kanssa. Sitten vaan Ice-poweria pistokohtaan ja toivoin, että meduusa ei ollut myrkyllinen.

Altea rantakatu

Sininen baana oli pyörätie ja se kulki koko Altean pitkän rantakadun läpi. Myös kilpapyöräilijät huristivat tätä pitkin, joten sai kyllä olla tarkkana, ettei tullut törmäyksiä.