Gardajärven kevät

     

Tulin tyttöäni moikkaamaan Italiaan hänen kummitätinsä kanssa. Voin kertoa, että tämä oli minulle ensimmäinen kerta Italiassa. Saavuimme auringonlaskun aikaan Malcesineen hotellimme. Taksikuskimme ajoin Veronasta Gardajärven itäpuolta pikkukylien läpi ja me ihailimme näköaloja. Tyttöni oli meitä odottamassa ja päässyt tutustumiskierrokselle hotelliimme.


Hotelliltamme oli puolen tunnin reippailu mutkaista vuoristotietä alaspäin Malcesineen.
Kävimme Malcesinen linnassa, jossa juuri vähän ennen meitä oli vihitty kaunis hääpari linnan parvella. Linnasta löytyi pienistä huoneista erilaisia museoita, joihin pääsimme tutustumaan. Kiipeilimme muureille muiden vieraiden mukana ja ihailimme maisemia. Linna sijaitsi aivan Gardajärven rannalla.

Lauantaina halusimme käydä järven toisella puolella Limonessa
, jonne oli lyhyt venematka Malcesinen satamasta. Limone oli kaunis kylä vuorenrinteen alapuolella rantabulevardeineen ja mukulakivikatuineen. Lauantaina siellä oli paljon turisteja, koska useat laivat pysähtyvät kylässä. Rantabulevardilla oli kauniita kukkaistutuksia ja buksiapuut oli leikattu veistoksellisiin muotoihin.

Monte Baldon vuorenhuiput olivat aivan vieressämme. Kävimme iltauinnilla, saunassa ja ihailimme auringonlaskua länsipuolelle Gardajärveä. Saimme viettää ihanaa naisten pitkää viikonloppua, jutustella yhdessä ja rentoutua Italian auringon alla. Italialainen tunnelma ja hyörinä sai hymyn huulillemme.


Toivotan sinulle lukijani Aurinkoisia kevätpäiviä!