Talvinen Helsinkipäivä

Kuin tilauksesta hiihtolomalaisille etelään satoi parin päivän aikana kunnon kinokset ja maisema muuttui talviseksi. Sunnuntaina nappasin sukseni ja lähdin ystäväni kanssa hiihtoretkelle lähipururadallemme. Kiersimme yhdessä takalenkin sekä hevosenkengän kahdesti ennen peltolatuja.

Helsinkiin satoi uutta lunta, onneksi junat kulkivat, kun tapasin veljeni. Lähdimme yhdessä kävelemään Mannerheimintietä pitkin aamupalaravintolaamme ”Kuusi palaa”.  Seuraavaksi meillä oli ohjelmassa museokäynti Kiasmaan. Nykytaiteenmuseossa on pitkiä kaarevia käytäviä, rappusia ja useita näyttelysaleja. Aika erikoisia taideteoksia sieltä löytyi.

Jatkoimme matkaa Tennispalatsin HAM-museoon. Pehmo-näyttely teki minuun vaikutuksen. Siellä oli mm. Metsä-aiheinen todella kookas ryijy, jonka on suunnitellut Montrealin maailmannäyttelyyn (1967) Hugo Simbergin tytär.

Kotipihallani kasvihuoneeni talvehtii. Muutaman kerran olen tiputtanut lunta sen katolta. Tiedätkö, että takavarastossani ikkunalaudalla minulla kasvaa viimevuotinen pelargonia ja rosmariini. Yritän muistaa käydä silloin tällöin kastelemassa niitä. Olohuoneessani tauoilla olen koonnut Alppimaisema palapeliä.