Samoilua luonnossa


Luonnon heräämistä on tänä keväänä joutunut urakalla odottamaan
. Nyt on ollut kylmin kevät vuosikymmeniin. Miksi lämpöaalto on ohittanut Suomen? Tällä viikolla on vihdoin luvassa lämpimämpää ja luonnon kasvukausi pääsee käyntiin. Vein äitini piipahtamaan Haltian luontokeskukseen Nuuksioon ja Siuntion kylpylään Äitienpäivän aikaan.

Kyllä Suomen metsä- ja järvimaisemat ovat kauniita. Keväisin linnut alkavat visertää urakalla, valkovuokot kukkivat ja lehtiä puhkeaa pensaisiin ja ruoho alkaa vihertää. Etelä-Suomen pelloilla kevättyöt olivat täysillä käynnissä. Maaseudun rauha virkisti mieltä kummasti.

Samoilimme yhdessä luontopolulla kuunnellen ja katsellen kevättä. Aurinko pilkotti puiden lomasta meille. Polulla pääsi lukemaan luontotietoa. Tiesitkö, että tervaleppä uudistaa maaperää tehokkaasti tai terttuselja on levinnyt Suomeen Etelä-Euroopasta? Aivan yllättäin löysimme laavun eväiden syöntiä varten.

lintutorni

Siuntion lintujärvi ja torni näkyivät aivan edessämme. Kosteikko on monen linnun kotipaikka. Kiikarit kannattaisi ottaa mukaan, niin pääsisi seuraamaan lintujen kevättä lähempää. Äitini tuntee paljon kasveja, koska hän oli aikanaan hetken töissä puutarhassa. Meitä vastaan tuli pähkinäpensaita, vadelmia, karviaisia, herukoita, pajuja, koivuja ihan pienen pienine silmuineen. Aivan kohta meillä vihertää ja kevät puhkeaa kukkaan. Kesäänkään ei ole pitkä matka.

Toivotan sinulle Aurinkoisia loppukevään päiviä ja alkavaa kesää! Ihaillaan luonnon kauneutta…