Pääsiäinen ovella

ovikranssi

Pitkästä aikaa sain käsityöinnostukseni päälle. Hyvä ystäväni houkutteli minut mukaan kukkakaupan kranssikurssille ja siitä se alkoi. Saimme opetusta, miten heinäkranssi päällystetään ja siihen voidaan rautalangalla kiinnittää tete-narssisseja sekä helmililjoja. Kranssiin liimasimme silkkikukkia ja linnunmunia koristeiksi. Meitä oli yksi luokallinen kurssilla ja kaikille tuli hienoja kransseja.

sydankranssi

Olin ihan unohtanut, kuinka hauska on käsillä tekeminen! Hain omalta pihaltani Lumipalloheisin oksia ja taivuttelin niitä. Rautalangalla päällystin oksat ja koristelin. Kouluaikana olin paikallisessa kukkakaupassa työharjoittelussa ja nuorena halusin puutarhuriksi. Olen perannut ruusunpiikkejä, koristellut näyteikkunaa, tehnyt kukkakimppuja ja käärinyt useita kukkapaketteja.

pöytakoriste

Tein sarjatyönä pääsiäiskransseja: yksi lensi Amerikkaan, toinen hyppäsi töiden kahvipöytään, kolmas kulki meidän mummon luokse. Pääsiäiseen kuuluu rahkapiirakka olennaisena ja minäkin väsäsin semmoisen. Ensin piti kävellä kauppaan vauhdilla ostamaan rahkaa. Sitten ainekset sekaisin ja uuniin. Lopuksi kahville herkuttelemaan…

rahkapiirakka

Toivottelen Hyvää Pääsiäistä lukijoilleni!