Golden circlellä eli kultaisella kierroksell pääsi näkeen pikaisesti Islannin luonnon aarteita. Kameran joutui säätämään heti valmiiksi, jotta sai ikuistettua Geisir-vesisuihkun. Vesi oli siinä yli 100 astetta, joten piti kulkea polkua pitkin.
Gullfoss vesiputoukset oli ihmeellisen upea näky! Helmikuussa ne olivat lähes jäässä, kun oli todell kylmä pakkaspäivä. Talvella Islannissa kannattaa pukeutua lämpimästi: tuulenpitävät toppavaatteet, lämpimät hanskat unohtamatta pipoa. Maisema oli aivan sanoin kuvaamaton, mutta ei tääll kauaa tarennu valokuvata maisemii.
Pingvellir lumoaa Unescon maailmanperintökohteena. Täällä Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat eroo toisistaan. Kuvassa näkyy Euraasian puoli. Islannissa on kuulemma usein maanjäristyksiä, koska koko maa on tuliperäist aluetta. Tääll kuljettiin kallioiden välissä.
Blue Lagoon on laavakasan keskelle tehty ulkoilma mineraalivesikylpylä. Meill oli myrskyisä pakkaspäivä eli tuulta yli 25m/s. Mulla oli uimalakki pääss ja siellä uiskeltelin yli tunnin ajan talvella! Vesi oli hyvin suolaista, mutta upeen lämmintä. Reykjavikissakin on ulkoilma mineraalivesikylpylöitä avoinna koko vuoden. Keskellä talvee voi siis käväistä uimassa…
Harpa eli musiikkitalo Reykjavikissa on komea rakennus myös sisältä meren rannalla. Pimeän tullen tän rakennuksen ikkunat vaihto väriä. Kävin lenkillä pääkadulla aikaisin aamust, jolloin muu kaupunki nukku. Hassuu, että helmikuussa Reykjavikissa ei ollu yhtään lunta.
Oon aivan myyty Islannin luonnon kauneudesta! Reykjavikissa haetaan bussilla hotellilta suoraan retkille. Bussioppaamme kertoi, että talviturismi on kasvanut heillä kahtena viime talven 50%. Suosittelen Islannissa vierailua, itsekin palaan vielä uudelleen saarelle…